Σεισμός Αλβανία: Ξέσπασε σε κλάματα η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας

Σεισμός Αλβανία: Ξέσπασε σε κλάματα η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας

Αυξήθηκαν τη νύχτα οι νεκροί. Ένα ζευγάρι και το κοριτσάκι τους τα τελευταία θύματα που ανασύρθηκαν. Συνεχίζει τις έρευνες η ΕΜΑΚ.

Με τη μετασεισμική ακολουθία να είναι ιδιαίτερα έντονη, τα σωστικά συνεργεία δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν αγνοούμενους στα κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Δύο ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν 17 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με διαφορά ενός λεπτού. Ένας μεγέθους 4,5 κι ένας 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μετέδωσε η αλβανική τηλεόραση, οι νεκροί του φονικού σεισμού φτάνουν πλέον τους 36 ενώ 20 άτομα αγνοούνται. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 700, εκ των οποίων 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα, τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για 31 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, σε έξι σημεία, σε Δυρράχιο και Θουμάν, συνεχίζουν να επιχειρούν σωστικά συνεργεία 11 χωρών, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα.

Στην κωμόπολη Θουμάν, οι επιχειρήσεις έχουν επικεντρωθεί σε μια πολυκατοικία όπου φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί μόλις 7 ετών.

Λύγισε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής 28 από τα θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά.

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη ανακοίνωση που μπορεί να επιθυμεί ένας Αλβανός αξιωματούχος» ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhacka. «Ξέρω ότι τα λόγια είναι περιττά και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Αλλά σε ένα σημάδι σεβασμού στις χαμένες ζωές, θέλω να μοιραστώ σήμερα με όλους τους πολίτες τα ονόματα των 28 παιδιών, κοριτσιών, αγοριών, ανδρών και γυναικών που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν αυτή την τραγωδία», πρόσεθεσε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας.

Η Olta Xhacka δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, στην πιο δύσκολη ομιλία στην καριέρα της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα