Δεν έχουμε ελπίδες - Πατέρας ψάχνει το 7χρονο παιδί του μετά το φονικό σεισμό στην Αλβανία

Δεν έχουμε ελπίδες - Πατέρας ψάχνει το 7χρονο παιδί του μετά το φονικό σεισμό στην Αλβανία

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες από την Αλβανία, μιας και ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ άφησε πίσω του νεκρούς, συντρίμμια και αβάσταχτο πόνο.

Ένα 7χρονο παιδί αγνοείται στα συντρίμμια του οικογενειακού σπιτιού του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Alpha, η τετραμελής οικογένεια όταν έγινε ο σεισμός κατέβηκε στον πρώτο όροφο για να καταφέρει να φύγει πιο γρήγορα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο ίδιο δελτίο, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μοιραία. Εκεί έπεσε το ταβάνι και καταπλάκωσε 4 από τα μέλη της οικογένειας του.

Δυο από αυτά διασώθηκαν, το ένα του παιδί και η σύζυγος του. Την ίδια ώρα, αγνοείται ο 7χρονος γιος του. Το μεσημέρι της Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έφτασε στο γκρεμισμένο κτίριο ο σκύλος της ΕΜΑΚ, ο Όσκαρ.

Το σκυλί φάνηκε κάτι να εντοπίζει, ωστόσο, εκείνη τη στιγμή έγινε ο μεγάλος μετασεισμός των 5,3 ρίχτερ και ένα κομμάτι του κτιρίου κατέρρευσε. Οι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν και οι έρευνες συνεχίστηκαν λίγο αργότερα.

«Έχω δυο μέρες που περιμένουμε να βγάλουν τους ανθρώπους αλλά δεν... Έβγαλαν πολλούς ανθρώπους. Τέσσερα άτομα ήταν από το σπίτι μου, δυο βγήκαν καλά, ένας πέθανε και έχω ακόμα έναν το μικρό μέσα. Ελπίδες δεν έχουμε, δεν νομίζω. Το παιδί κατέβηκε για να βγουν πιο γρήγορα. Και τη μάνα μου και το παιδί μου τους έβγαλαν οι γείτονες. Ψάχνουμε τον μικρό» είπε ο σοκαρισμένος πατέρας.

Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της ΕΜΑΚ στην Αλβανία

Στην περιοχή Θουμάνι επιχειρεί αυτή την ώρα η ελληνική αποστολή έρευνας και διάσωσης στην Αλβανία, που μετέβη στη γειτονική χώρα με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών που έπληξε τη γειτονική χώρα.Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ήδη η ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει δύο άτομα ζωντανά και τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα