Φονικά Ρίχτερ στην Αλβανία - Κατέρρευσαν κτίρια - Αναφορές για εγκλωβισμένους

Φονικά Ρίχτερ στην Αλβανία - Κατέρρευσαν κτίρια - Αναφορές για εγκλωβισμένους

Τρεις νεκροί και 150 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε τα ξημερώματα κοντά στο Δυρράχιο, στην Αλβανία, όπως αναφέρει το ant1news.gr.

Ηδόνηση καταγράφηκε στις 4:54, ώρα Ελλάδος και είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Οι 150 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο των Τιράνων, ενώ τραυματίες υπάρχουν στο Δυρράχιο, στην πόλη Λέτσε, όπου έχει καταρρεύσει πολυκατοικία, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Κτίρια έχουν καταρρεύσει, μεταξύ των οποίων και ένα ξενοδοχείο στο Δυρράχιο, στο οποίο όμως εικάζεται πως δεν υπήρχαν άνθρωποι. Οι ζημιές είναι τόσο εκτεταμένες, ωστόσο,  που ακόμα δεν είναι σαφές του πού μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

Του κύριου σεισμού είχαν προηγηθεί πολλοί μικρότεροι, που ξεκίνησαν από τις 2:47, τοπική ώρα, και οι οποίοι είχαν σαν συνέπεια πλήθος κόσμου να βγει στους δρόμους.

Χιλιάδες πολίτες παραμένουν στους δρόμους, σε κατάσταση πανικού, αφού οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται πυρετωδώς για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα συντρίμμια.

Σεισμός στην Αλβανία: Η αγωνιώδης διάσωση παιδιού από συντρίμμια

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευθύμη Λέκκα στο «Καλημέρα Ελλάδα», η δόνηση που σημειώθηκε στην Αλβανία και έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της κεντρικής, της βόρειας και της δυτικής Ελλάδας, δεν προκαλεί ανησυχία για τον ελλαδικό χώρο.

Λέκκας: Περιμένουμε μεγάλο μετασεισμό στην Αλβανία - Γιατί δεν επηρεάζει την Ελλάδα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα