Μοράλες: Είμαι ακόμη ο πρόεδρος της χώρας - Στο χείλος του εμφυλίου η Βολιβία

Μοράλες: Είμαι ακόμη ο πρόεδρος της χώρας - Στο χείλος του εμφυλίου η Βολιβία

Καθώς το Κογκρέσο της Βολιβίας δεν έχει ακόμη κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, ο Έβο Μοράλες θεωρεί ότι συνεχίζει να είναι ο πρόεδρος της χώρας, όπως τόνισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ισπανικής εφημερίδας El País.

«Το κοινοβούλιο πρέπει να απορρίψει ή να αποδεχθεί την παραίτησή μου», είπε ο Μοράλες στην εφημερίδα από το Μεξικό, όπου κατέφυγε αφού του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. «Όσο δεν το έχει κάνει, συνεχίζω να είμαι ο πρόεδρος».

Ο Μοράλες χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το γεγονός ότι η Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος, καθώς όπως είπε η ανάληψη της εξουσίας «από αυτήν την κυρία επιβεβαιώνει» ότι διαπράχθηκε «πραξικόπημα».

Στο μεταξύ, στους 10 αυξήθηκαν οι νεκροί των επεισοδίων, τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές, καθώς δύο νεαροί σκοτώθηκαν από σφαίρες στην επαρχία Σάντα Κρους. Αντιδιαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Μοράλες αξιώνουν να αποκατασταθεί στην εξουσία και κινητοποιούνται εναντίον της αυτοδιορισμένης μεταβατικής διαδόχου του στην προεδρία, γερουσιάστριας της κεντροδεξιάς Τζανίνε Άνιες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα