Πατέρας ομήρου ναυτικού στο Τογκό: Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε, πως πήραν τα παιδιά

Πατέρας ομήρου ναυτικού στο Τογκό: Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε, πως πήραν τα παιδιά

Θύματα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο έπεσαν 4 μέλη πληρώματος ( μεταξύ των οποίον και ένας Έλληνας) ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (04.11.2019) το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Την πειρατική επίθεση στο πετρελαιοφόρο ELKA ARISTOTLE ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής και την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος επιβεβαιώνει, σε ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την έγκαιρη και ασφαλή απελευθέρωσή τους και πως πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων στα πλοία της. Προσθέτει επίσης ότι το σκάφος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του πλοίου ELKA ARISTOTLE είναι ασφαλή.

Λίγες ώρες μετά την απαγωγή του γιου του κατά τη διάρκεια πειρατείας σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο στο Τόγκο, στο ΣΚΑΪ μίλησε ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που βρίσκεται στα χέρια των πειρατών.

Ο πατέρας του νεαρού ναυτικού, θέτει σειρά ερωτημάτων για τις συνθήκες που οδήγησαν στην απαγωγή του γιού του. Επισημαίνει πως στο πλοίο υπήρχαν φύλακες και αναφέρει πως δεν μπορεί να καταλάβει πως κατάφεραν να μπουν μέσα οι πειρατές και να αρπάξουν το γιο του και τρία ακόμη μέλη του πληρώματος.

«Πως μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», τόνισε ο πατέρας.

 

Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού παραμένουν άγνωστες. Κανείς δεν γνωρίζει εάν η ομάδα ασφαλείας αντιλήφθηκε τους πειρατές πριν ανέβουν στο δεξαμενόπλοιο ή αν οι απαγωγείς τους έπιασαν στον ύπνο.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας

Η πλοιοκτήτρια εταιρία, European Navigation Inc, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων. Διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Το δεξαμενόπλοιο αλλά και τα υπόλοιπα είκοσι μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρία ζητεί μάλιστα από τα ΜΜΕ, να σεβαστούν τόσο την ευαίσθητη φύση της υπόθεσης αλλά και τις οικογένειες των μελών του πληρώματος, σε αυτή τη δύσκολες στιγμές που περνούν.

 Τι υποστηρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας για το περιστατικό στο τάνκερ Elka aristotle

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του. Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα