Στον αέρα το ταξίδι Ερντογάν στις ΗΠΑ μετά τη νέα ένταση

Στον αέρα το ταξίδι Ερντογάν στις ΗΠΑ μετά τη νέα ένταση

Νέα ένταση στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις μετά την απόφαση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με σχετικό ψήφισμα, αλλά την έγκριση ψηφίσματος με την οποία ζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα για την επιχείρηση στη Συρία. 

"Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, υπάρχουν ερωτηματικά" ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο. Mε τη δήλωση αυτή, ο πρόεδρος Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι επανεξετάζει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. 

Ο Ερντογάν επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την σχετική απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ως προσβολή στο τουρκικό έθνος, ενώ κατηγόρησε μερίδα Αμερικανών πολιτικών που εδώ και 20 χρόνια πιέζουν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ ότι εκμεταλλεύθηκαν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εναντίον της Τουρκίας στις ΗΠΑ μετά την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. 

«Αυτό το ψήφισμα δεν έχει αξία. Και δεν το αναγνωρίζουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι η μεγαλύτερη προσβολή για το έθνος μας» είπε σε υψηλούς τόνους και δήλωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα προβεί σε δήλωση εναντίον της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

«Μια χώρα με ιστορία γεμάτη από γενοκτονίες, δουλεία και εκμετάλλευση δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον της Τουρκίας ή να μας κάνει μάθημα», δήλωσε ο Ερντογάν.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα