«Διαμελίζαμε Κούρδους και καίγαμε τα χωριά τους»: Σοκαριστική μαρτυρία Τούρκου πρώην κομάντο

«Διαμελίζαμε Κούρδους και καίγαμε τα χωριά τους»: Σοκαριστική μαρτυρία Τούρκου πρώην κομάντο

Για τις θηριωδίες που διέπραξε -αλλά και αντίκρισε- κατά Κούρδων, την περίοδο που υπηρετούσε στις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας μίλησε ο Ιμπραήμ Γιαϊλαλί, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα του και ζει στην Ελλάδα, έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, o Τούρκος πρώην κομάντο έκανε, χαρακτηριστικά, λόγο για «εγκλήματα πολέμου» και μίλησε για τις φορές που ο ίδιος και οι άλλοι Τούρκοι διαμέλιζαν νεκρούς Κούρδους και έκαιγαν τα χωριά τους.

«Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK. Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε τα κεφάλια τους, βγάζαμε φωτογραφίες», είπε χαρακτηριστικά.
«Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς, τη δεκαετία του ’90, κάναμε το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS, εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες τη δεκαετία του ‘90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις», είπε, ακόμη, μιλώντας για τις φρικαλεότητες εκείνης της εποχής.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κάψιμο κουρδικών περιοχών. «Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολούσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα, ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι».

Ο Ιμπραήμ Γιαϊλαλί αιχμαλωτίστηκε από τους αντάρτες του PKK για δύο χρόνια και τελικώς συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε διπράξει.

    «Ο στόχος τους δεν ήταν το PKK, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν τον κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία», ισχυρίστηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα