Προκλητικός Eρντογάν: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Eίναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας

Προκλητικός Eρντογάν: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Eίναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας

Σε αποτίμηση της μέχρι τώρα εισβολής της Τουρκίας στη Συρία με την κωδική ονομασία «Πηγή της Ειρήνης», προέβη σήμερα (13/10) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ο στρατός του έχει «απελευθερώσει» μέχρι στιγμής 109 τ.χλμ. στη βόρεια Συρία και είπε ότι η επέμβαση αυτή είναι θέμα επιβίωσης της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, καταφέρθηκε εναντίον της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, κατηγορώντας την για στήριξη των Κούρδων κι όχι του συμμάχου της του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας!»

Η συνολική περιοχή που έχουμε απελευθερώσει, ο τουρκικός στρατός και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έφτασε τα 109 τ.χλμ.

Το κέντρο της συριακής πόλης Ρας αλ-Αίν και 4 χωριά της είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

490 οι Κούρδοι που έχουν εξουδετερωθεί στη Συρία από την επιχείρηση. 440 νεκροί, 24 αιχμάλωτοι και 26 τραυματίες. 2 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 16 στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Το ΡΚΚ έχει εκτοξεύσει μέχρι στιγμής 652 οβίδες και ρουκέτες στις επαρχίες της μεθορίου Σανλιούρφα, Μάρντιν, Σιρνάκ, Γκαζίαντέπ, δήλωσε.

Η επιχείρησή μας δεν έχει στόχο τους Κούρδους. Τη μεγαλύτερη υποστήριξη την λαμβάνουμε από τους Κούρδους της Συρίας, υποστήριξε.

Δεν επιτρέπουμε, ούτε θα επιτρέψουμε ένα κράτος τρομοκρατίας στα βόρεια της Συρίας, ανέφερε.

Αντιμετωπίζουμε όσους απειλούν τη χώρα μας με κυρώσεις. Έκαναν λάθος όσοι νόμισαν ότι θα κάνουν την Τουρκία να λοξοδρομήσει από τους στόχους της, υπογράμμισε.

Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τους Κούρδους της Συρίας (YPG) με 30.000 φορτηγά με όπλα και πολεμικό εξοπλισμό, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά της Τουρκίας, δήλωσε.

Μας έχουν προτείνει πολλοί να μεσολαβήσουν μεταξύ ημών και της «τρομοκρατικής οργάνωσης». Πρωθυπουργοί, πρόεδροι χωρών… Δεν μπορούν να καταλάβουν, ανέφερε

Απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη γερμανική προσέγγιση απέναντι στην τουρκική επέμβαση στη Συρία ως «περίεργη» και αναρωτήθηκε αν η Μέρκελ υποστηρίζει την «τρομοκρατική οργάνωση».

«Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπα.

«Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;»

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα