Ηχηρό μήνυμα Τουσκ στην Τουρκία: Οι παράνομες γεωτρήσεις υπονομεύουν τις σχέσεις με την ΕΕ

Ηχηρό μήνυμα Τουσκ στην Τουρκία: Οι παράνομες γεωτρήσεις υπονομεύουν τις σχέσεις με την ΕΕ

Το μήνυμα ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και «οι συνεχιζόμενες παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας ΕΕ- Τουρκίας», έστειλε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πρόεδρος Τουσκ υπενθυμίζει μάλιστα ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Κύπρου.

Στην Αθήνα ο Τούσκ

Να σημειωθεί ότι ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα βρίσκεται στην Αθήνα την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, καλεσμένος του «Athens Democracy Forum», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά, από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους The New York Times, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ντ. Τουσκ την Τετάρτη στις 15.00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 18.10 θα μιλήσει στο Φόρουμ.

Στις 19.40 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Την Πέμπτη θα λάβει μέρος και πάλι στο Φόρουμ και στις 20.45 θα παρευρεθεί στην απονομή, μετά θάνατον, του «Βραβείου Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: