Πέντε νέες NAVTEX από την Τουρκία από τη Λήμνο έως την Κύπρο

Πέντε νέες NAVTEX από την Τουρκία από τη Λήμνο έως την Κύπρο

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών στη Νέα; υόρκη συνεχίζει την προκλητική τακτική σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο.

Οπως γράφει το philenews η Αγκυρα απαντά με 5 NAVTEX, η μία σε περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου και οι άλλες 4 σε περιοχές πέριξ της Κύπρου στις οποίες η Τουρκία έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της.

Η μία στη περιοχή όπου συναντώνται οι ΑΟΖ, Αιγύπτου, Κύπρου και η ελληνική, όταν θα καθοριστεί και θα ανακηρυχθεί, καθώς και στην περιοχή, όπου η Άγκυρα θέτει θέμα για τμήμα του οικοπέδου 7.

 

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το ΚΥΠΕ την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει η προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο, δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και για την κατανόηση της οποίας έτυχαν οι θέσεις της πλευράς μας από τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. 

Μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής στους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ ήταν ενδιαφέρουσα και άκρως σημαντική.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα