Ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι - Κατέρρευσε μιναρές

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ έγινε στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα μρ Σεισμολογικό Παρατηρητήριο του Κάντιλι και το Ινστιτούτο Σεισμολογικών Ερευνών στις 14:00 το μεσημέρι.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Σηλυβρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού.

Ο σεισμός που σύμφωνα με μαρτυρίες είχε διάρκεια πάνω από 15 δευτερόλεπτα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των εκατομμυρίων κατοίκων με πολλούς να έχουν βγει στους δρόμους πανικόβλητοι.

Σεισμός στην Τουρκία: Τον περιμέναμε, λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα από τον σεισμό καταστράφηκε ο μιναρές ενός τζαμιού στην περιοχή Avcilar. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όχι όμως εκτεταμένες.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί και σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, εκτός από υλικές ζημιές δεν έχουν αναφερθεί θύματα προς το παρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όλες οι μεγάλες εταιρείες και οι επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί, όπως επίσης και σχολεία και πανεπιστήμια. Από την ώρα του μεγάλου σεισμού ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί μεγέθους 3,1 βαθμών, 3,3 βαθμών, 2,7 βαθμών, 3,2 βαθμών, 4,2 βαθμών και 3,1 βαθμών.

Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Τουρκία - Σείεται πολυώροφο κτήριο

Καθησυχαστικός o Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Τουρκία

Δείτε τις πρώτες εικόνες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ