Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα: Το οικόπεδο 7 δεν ανήκει μόνο στην Κύπρο

Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα: Το οικόπεδο 7 δεν ανήκει μόνο στην Κύπρο

Βολές από την Άγκυρα προς την Λευκωσία με ανακοίνωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της γείτονος, Χαμί Ακσόι, με αφορμή την παραχώρηση προς έρευνες του οικοπέδου 7 .

«Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στη γαλλική ΤΟΤΑL και την ιταλική ΕΝΙ εντός της δήθεν κυπριακής ΑΟΖ και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Αυτό δείχνει πως η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της νότιας Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητα μας παρά τις προειδοποιήσεις μας», ανέφερε ο Ακσόι και πρόσθεσε::

«Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες πολλές φορές μέρος του δήθεν οικοπέδου 7 ανήκει στην χώρα μας και το έχουμε καταγράψει και στα πλαίσια του ΟΗΕ». Συμπλήρωσε δε ότι «η χώρα μας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να γίνουν έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μας από ξένες χώρες, εταιρείες και πλοία και θα εξακολουθεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και θα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αφού κατηγορεί τη Λευκωσία για καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά αποθέματα αναφέρει: «Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά τις εταιρείες τις οποίες βασίζονται στα παράνομα οικόπεδα των Ελληνοκυπρίων , πως δεν θα μπορούν να διεξαχθούν έρευνες σε περιοχές εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη υπογράφηκε η αδειοδότηση της κοινοπραξίας TOTAL και ENI εντός του τεμαχίου 7.

Δείτε όλη την ανακοίνωση εδώ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα