Διασώθηκαν 34 μετανάστες στη Μεσόγειο, ανάμεσά τους μια έγκυος και ένα βρέφος

Τριάντα τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο στη Μεσόγειο και βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών διέσωσε το πλοίο Ocean Viking, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Η SOS Μεσόγειος εποσήμανε στο Twitter ότι οι μετανάστες διασώθηκαν «αφού η κατάσταση στο 14 μέτρων σκάφος τους έγινε επείγουσα». Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι μία έγκυος και ένα βρέφος ενός έτους, εξήγησε η ΜΚΟ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το DPA.

Αυτό σημαίνει ότι το Ocean Viking μεταφέρει πλέον περισσότερους από 80 μετανάστες. Την Κυριακή 50 μετανάστες, ανάμεσά τους 12 ανήλικοι και μία έγκυος, διασώθηκαν στην κεντρική Μεσόγειο από το πλοίο.

Το Ocean Viking αναζητά τώρα ασφαλές λιμάνι, όμως Μάλτα και Ιταλία του έχουν απαγορεύσει την είσοδο στα χωρικά τους ύδατα.

Την ίδια ώρα ένα άλλο πλοίο, το Alan Kurdi της γερμανικής ΜΚΟ Sea- Eye, επίσης αναζητεί λιμάνι για να αποβιβάσει τους πέντε μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αυτό. Η Μάλτα δέχθηκε χθες Δευτέρα κάποιους από τους 13 μετανάστες που είχε διασώσει το Alan Kurdi.

Νωρίτερα η Sea-Eye είχε απευθύνει δημόσια έκκληση προς τις αρχές της Μάλτας για βοήθεια, τονίζοντας ότι ένας 17χρονος Τυνήσιος που βρίσκεται στο πλοίο προσπάθησε δύο φορές να πηδήξει στη θάλασσα, προφανώς για να αυτοκτονήσει.

Τόσο η Ιταλία όσο και η Μάλτα προσπαθούν να περιορίσουν τις διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, αρνούμενες να επιτρέψουν σε πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων να εισέλθουν στα λιμάνια τους και επιχειρώντας να τα αναγκάσουν να επιστρέψουν στη Βόρεια Αφρική.

 

newsbeast

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ