Τουρίστας από τη Γαλλία το αγοράκι που έσπρωξε 17χρονος από τον 10ο όροφο του Tate

Τουρίστας από τη Γαλλία το αγοράκι που έσπρωξε 17χρονος από τον 10ο όροφο του Tate

Το 6χρονο αγοράκι, που τραυματίστηκε σοβαρά, αφού, όπως όλα δείχνουν τον έσπρωξε ένας 17χρονος από εξέδρα παρατήρησης στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο, είναι Γάλλος υπήκοος, ο οποίος επισκεπτόταν το Λονδίνο με την οικογένειά του, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Το παιδάκι βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση» αλλά «σταθερή» και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ένα δελτίο τύπου.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να αποσαφηνίσει τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού και να καθορίσει γιατί ο έφηβος έσπρωξε το παιδί.

Το θύμα έπεσε χθες το απόγευμα σε οροφή του πέμπτου ορόφου του μουσείου, διεσώθη και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Ένας ύποπτος ηλικίας 17 ετών συνελήφθη κι έχει τεθεί υπό κράτηση. Βαρύνεται με υποψίες για «απόπειρα φόνου», σύμφωνα με την αστυνομία, που σημειώνει ότι ο έφηβος δεν είχε βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό και ο κόσμος αναζητά φυσικά τις απαντήσεις» σχολίασε ο ερευνητής Τζον Μάσεϊ στο ανακοινωθέν.

«Προς το παρόν, αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως απομονωμένο, χωρίς σαφές κίνητρο. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του θύματος και του συλληφθέντος» υπογράμμισε.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σε πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες, ιδίως εάν παρατήρησαν έναν άνδρα με «ύποπτη ή ανησυχητική» συμπεριφορά λίγο πριν από τα γεγονότα.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα