Τουρκία: Συνεχίστηκε και σήμερα η παράδοση των S-400

Τουρκία: Συνεχίστηκε και σήμερα η παράδοση των S-400

Συνεχίζεται κανονικά η παράδοση των S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της γείτονος, το οποίο ενημέρωσε σήμερα την εξέλιξη των διαδικασιών, που ξεκίνησε χθες με το πρώτο φορτίο να καταφθάνει στην αεροπορική βάση του Μούρτεντ στην ευρύτερη περιοχή της Άγκυρας.

Ενώ στις ΗΠΑ το Κογκρέσο βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την χθεσινή παράδοση των πρώτων φορτίων των συστημάτων S-400 στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να κρατά «κλειστά τα χαρτιά» της για τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της Άγκυρας, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι «η διαδικασία συνεχίστηκε και σήμερα κανονικά».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, η παράδοση των S-400 συνεχίζεται και σήμερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε ακόμα ένα ρωσικό αεροσκάφος, που μεταφέρει φορτία και τμήματα του προηγμένου συστήματος αεράμυνας, στην Τουρκία.

Ειδικότερα, με ανάρτηση στο λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας έγινε γνωστό πως η διαδικασία μεταφοράς και παράδοσης των S-400 στην Τουρκία συνεχίζεται κανονικά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση: » Η παράδοση των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400 συνεχίστηκε σήμερα. Το τέταρτο ρωσικό αεροσκάφος που φέρει τμήματα των S-400 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Murted έξω από την Άγκυρα «.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, είχε δηλώσει ότι η στάση της Ουάσινγκτον δεν έχει αλλάξει και παρέπεμψε στην ενημέρωση, που θα ακολουθούσε σχετικά με την παράδοση των S-400 στην Τουρκία, την οποία το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει από το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο, στο ενδιάμεσο μεσολάβησε η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Έσπερ με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ και παραδόξως μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αναβάλλει «επ’ αόριστον» την ενημέρωση και πως δεν πρόκειται να εκδοθεί η συνήθης ανακοίνωση που αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο υπουργών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αντίδραση από την αμερικανική κυβέρνηση.

 

Πηγή: onalert.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα