Δωδεκάχρονοι βίασαν 18χρονη μέσα σε δάσος

Δωδεκάχρονοι βίασαν 18χρονη μέσα σε δάσος

Το έγκλημα έχει σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών αλλά και συζητήσεων των νομικών σχετικά με το πιο πρέπει να είναι το επιτρεπτό όριο για την άσκηση διώξεων για κάποιο έγκλημα. Σήμερα στη Γερμανία είναι τα 14 έτη.

Οι πέντε βιαστές είναι ηλικίας από 12 μέχρι 14 ετών και λόγω του ισχύοντος νόμου, δεν έχουν μέχρι στιγμή κάποια επίπτωση. Η μοναδική επίπτωση μέχρι στιγμής είναι πως τους απέβαλλαν από τα σχολεία τους.

Ο βιασμός έγινε σε δάσος λίγο έξω από την πόλη Μουλχάιμ. Η παρέα των βιαστών ήταν δυο 12χρονα παιδιά και τρια 14χρονα. Το θύμα που είναι 18 ετών εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση μέσα σε αγκαθωτούς θάμνους και μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο στην περιοχή του Ρουρ.

Στη Γερμανία με αφορμή το περιστατικό νομικοί αλλά και απλός κόσμος αναρωτιούνται ποιο πρέπει να είναι το όριο που μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Εάν ισχύσουν τα όσα ισχύουν τώρα οι πέντε βιαστές δεν θα κατηγορηθούν, δεν θα πάνε στη φυλακή αλλά θα τους αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

«Για χρόνια εμείς ζητάμε το ηλικιακό όριο να χαμηλώσει» είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Γερμανίας, Ράινερ Βεντ.

Ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης δικαστών της Γερμανίας, Γενς Γκνίσα, με το επιχείρημα ότι «η εξίσωση "περισσότερες ποινές, λιγότερη εγκληματικότητα" δεν έχει αποτέλεσμα στους νέους.»

Η μικρότερη ηλικία που μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στη Γερμανία είναι τα 14 χρόνια, στην Αγγλία τα 10, Στη Σκωτία τα 12, Στην Ιταλία τα 14 στην Ολλανδία και το Βέλγιο τα 14, στην Πολωνία και τη Σουηδία τα 15 ενώ στη Γαλλία είναι τα 13 χρόνια.

 

 

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα