Αλβανία: Νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα να παραιτηθεί ο Έντι Ράμα

Αλβανία: Νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης με αίτημα να παραιτηθεί ο Έντι Ράμα

Ειρηνική στην εξέλιξή της ήταν χθες βράδυ στα Τίρανα, η δέκατη διαδήλωση της αντιπολίτευσης από τον Φεβρουάριο οπότε εγκαινίασε τις διαμαρτυρίες στις πλατείες με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα και τη διενέργεια εκλογών και η πρώτη μετά τις πολυσυζητημένες δημοτικές εκλογές της 30ης Ιονίου από τις οποίες απείχε.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην κεντρική πλατεία των Τιράνων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλεζίμ Μπάσα επανέλαβε το αίτημα περί παραίτησης της κυβέρνησης και διενέργειας πρόωρων εκλογών υποστηρίζοντας πως αυτή είναι η διεξοδος στην πολιτική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα.

Ο Μπάσα ταύτισε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση με το οργανωμένο έγκλημα, τονίζοντας ότι η τιμωρία όλων όσων έχουν εμπλακεί με το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και την εξαγορά ψήφων και η κυριαρχία του νόμου ανοίγουν το δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σημαίες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, πορεύτηκαν από την κεντρική πλατεία των Τιράνων προς την Αλβανική Βουλή και διαλύθηκαν ειρηνικά.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης, η ολομέλεια της βουλής, από την οποία απέχει η αντιπολίτευση, αποφάσισε την συγκρότηση διερευνητικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πιθανή παραβίαση του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, με αφορμή το διάταγμα για μετάθεση των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα