Εικοσάχρονος όρμησε σε φλεγόμενο σπίτι για να σώσει την ανιψιά του

Εικοσάχρονος όρμησε σε φλεγόμενο σπίτι για να σώσει την ανιψιά του

Χωρίς να σκεφτεί ούτε μία στιγμή, ο 20χρονος Derrick Byrd έτρεξε μέσα στο φλεγόμενο σπίτι για να σώσει την 8χρονη ανιψιά του.

Την παράτολμη αλλά εντελώς σωτήρια πράξη του την «πλήρωσε» με εγκαύματα δεύτερου τρίτου και τέταρτου βαθμού, αλλά ο ίδιος λέει πως δεν μετανιώνει για τίποτα.

«Δεν με ένοιαζε αν καιγόμουν. Ήθελα μόνο να τη βγάλω έξω» τόνισε.

Το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και η πλάτη του είναι καλυμμένα με γάζες καθώς αναρρώνει στη ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Harborview Medical Center του Σιάτλ.

Όταν ξέσπασε η φωτιά, νωρίς την Πέμπτη, στο σπίτι τους στο Αμπερντίν, στην Ουάσινγκτον, η αδελφή του Byrd και τα τρία παιδιά της παγιδεύτηκαν στο διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου. Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται.

Ο Byrd πέρασε μέσα από τις φλόγες για να πιάσει την ανιψιά και τους δύο ανιψιούς του, καθώς πηδούσαν από τα παράθυρα. Τα δύο αγόρια, 4 και 6 ετών, πήδηξαν, αλλά η ανιψιά του φοβόταν πολύ.

Ξαφνικά, η αδελφή του Byrd Kayla έπεσε στο πάτωμα και το κορίτσι ξαναμπήκε μέσα στο σπίτι.

Όπως αφηγείται ο Byrd δεν σκέφτηκε στιγμή. Έτρεξε ξανά μέσα στο φλεγόμενο σπίτι για να σώσει την ανιψιά του. Την άρπαξε και τύλιξε το πρόσωπό της με την μπλούζα του, για να μην εισπνεύσει καπνό. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι μεγάλο μέρος του σώματός του εκτεθειμένο, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο ο ίδιος λέει πως θα έκανε τα πάντα για τα παιδιά.

«Περνάω πολλές ώρες με τα ανίψια μου» τόνισε.

Η Kayla και τα δύο αγόρια είναι μια χαρά και ο Byrd αναμένεται να μεταφερθεί στο Grays Harbor Community Hospital, κοντά στο Αμπερντίν, αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Αμπερντίν, η ζημιά στο σπίτι φτάνει τις 268.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα