Γέννησε δίδυμα… αλλά δεν ήταν δικά της!

Γέννησε δίδυμα… αλλά δεν ήταν δικά της!

Ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη μήνυσε μια κλινική γονιμότητας αφού, εξαιτίας κάποιου μπερδέματος, η γυναίκα γέννησε μεν δύο αγοράκια που όμως ανήκαν σε άλλους... γονείς. Στη μήνυσή τους το ζευγάρι, που είναι ασιατικής καταγωγής, τονίζει ότι έπαθε σοκ όταν διαπίστωσε ότι τα νεογέννητα δεν είχαν καμία γενετική σχέση μαζί τους.

Από τις εξετάσεις DNA επιβεβαιώθηκε ότι τα δύο αγοράκια όχι μόνο δεν ήταν παιδιά τους αλλά δεν είχαν συγγενική σχέση ούτε καν μεταξύ τους: ανήκαν σε δύο άλλα ζευγάρια που είχαν καταφύγει στην ίδια κλινική γονιμότητας στην Καλιφόρνια για να τεκνοποιήσουν. Το ζευγάρι (αναφέρονται μόνο με τα αρχικά τους, Α.Π. και Γ.Ζ.) υποστηρίζει ότι επί χρόνια προσπαθούσε να αποκτήσει παιδί και δαπάνησε περισσότερα από 100.000 δολάρια για τον σκοπό αυτό – για ιατρικές πράξεις, εργαστηριακές εξετάσεις, μετακινήσεις από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη...

Η μήνυση στρέφεται εναντίον της κλινικής CHA Fertility και των δύο συνιδιοκτητών και διευθυντών της. Η Α. Π. γέννησε στις 30 Μαρτίου. Υπήρχαν ήδη ενδείξεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, επειδή γνώριζε ότι της είχαν εμφυτεύσει δύο θηλυκά έμβρυα, όμως στον υπέρηχο της είπαν ότι θα αποκτούσε αγόρια. Οι γιατροί όμως την καθησύχασαν τότε, λέγοντάς της ότι τα αποτελέσματα της εξέτασης ήταν ανακριβή. Μετά τη γέννηση των μωρών, το ζευγάρι υποχρεώθηκε να τα παραδώσει στους βιολογικούς γονείς τους. Είναι άγνωστο μέχρι τώρα τι απέγιναν τα δύο γονιμοποιημένα ωάρια που επρόκειτο να εμφυτευθούν στην Α.Π.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα