Ξένα ΜΜΕ για εκλογές: Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Ξένα ΜΜΕ για εκλογές: Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στη διαφαινόμενη αυτοδυναμία της αναφέρονται με δημοσιεύματά τους τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, όπως και μεγάλα Μέσα ενημέρωσης. 

 

«Οι Συντηρητικοί είναι στον δρόμο για την πλειοψηφία» αναφέρει το BBC, που σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Το BBC προβάλλει τα αποτελέσματα του exit poll και αναφέρει ότι εάν επαληθευτούν, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στην επόμενη Βουλή. 

 

«Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στο πρώτο Exit Poll» αναφέρει το Bloomberg, που ενημερώνει τους ψηφοφόρους του για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του exit poll και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαδεχθεί εκτός απροόπτου τον Αλέξη Τσίπρα, εξασφαλίζοντας πλειοψηφία τουλάχιστον 155 εδρών. 

 

Για αλλαγή εξουσίας μιλά η αυστριακή «Der Standard»

 

Οι Συντηρητικοί κατήγαγαν νίκη στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».

 

Απεικονίζοντας τον ηγέτη της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη χαμογελαστό να χαιρετά οπαδούς του, το επίμαχο δημοσίευμα σχολιάζει πως, το πρώτο exit poll δείχνει αλλαγής εξουσίας στην Ελλάδα.

 

Γερμανικό δίκτυο N- tv: «Αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα» 

 

«Οι Συντηρητικοί έχουν προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, το ποσοστό της ΝΔ είναι περίπου στο 40%», όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο «N- tv» και προσθέτει: «Το νυν κυβερνών αριστερό κόμμα υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα λαμβάνει μόνο 28,5%».

 

Guardian: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και θα κερδίσει σαφή πλειοψηφία 

 

Ο βρετανικός Guardian επισημαίνει ότι οι Συντηρητικοί είναι στο δρόμο να επιστρέψουν στην εξουσία και να απομακρύνουν από τις θέσεις τους τους αριστερούς, που κατηγορούνται ότι ώθησαν τη χώρα περισότερο στο χρέος. 

 

Η εφημερίδα μεταδίδει τα αποτελέσματα των exit polls, ενώ σημειώνει ότι οι εκλογές έγιναν τρεις μήνες πριν την προγραμματισμένη από τον πρωθυπουργό ημερομηνία, μετά τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

 

 

Deutsche Welle: Καθαρή νίκη για τη Νέα Δημοκρατία

 

Για «καθαρή νίκη» της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η Deutsche Welle επικαλούμενη τα exit poll υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι η ΝΔ κέρδισε και τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Παραθέτει, μάλιστα, δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στην ΕΡΤ ότι «έχουμε καθαρή νίκη της ΝΔ. Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα την αξιοποιήσουν».

Ελβετική εφημερίδα «Luzerner Zeitung» 

 

«Τελειώνει η Ριζοσπαστική Αριστερά»: ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», γράφει η ελβετική εφημερίδα «Luzerner Zeitung».

 

«Στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα υπήρξε σαφής νίκη της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Ο επόμενος πρωθυπουργός είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέστη μεγάλη ήττα», προσθέτει.

 

El Pais: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νικητής στις πρώτες εκλογές μετά τα μνημόνια

 

Στις πρώτες εθνικές εκλογές από το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης αναφέρεται η El Pais, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα. Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. 

Πηγή: protothema.gr