Ισπανία: Πέντε τραυματίες από ταύρους στο ετήσιο φεστιβάλ της Παμπλόνα

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν από ταύρους και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, κατά την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ San Fermin στην Παμπλόνα της Ισπανίας. 

 

Μεταξύ των τραυματιών, είναι ένας 46χρονος άντρας από τον Σαν Φρανσίσκο, που δέχτηκε χτύπημα από ταύρο στον λαιμό, στο τέλος του αγώνα δρόμου, στον οποίο συμμετέχουν άνθρωποι και ταύροι και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος. Επιπλέον, ένας 23χρονος από το Κεντάκι των ΗΠΑ κι ένας 40χρονος Ισπανός δέχτηκαν χτυπήματα στον μηρό, ενώ δυο νεαροί Ισπανοί υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι. 

 

Όλα τα παραπανω άτομα συμμετείχαν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, σε έναν αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται μαζί με ταύρους στην πόλη της Παμπλόνα και το παρακολουθούν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο θεατές κάθε χρόνο. Στη διάρκεια του εννεαήμερου Φεστιβάλ, έξι ταύροι βγαίνουν στους στενούς δρόμους της πόλης κάθε πρωί και το απόγευμα σκοτώνονται, στις ταυρομαχίες.

 

Πέρα από τους πέντε τραυματίες, ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως άλλα 48 άτομα έφεραν λιγότερο σοβαρά η πιο μικρά τραύματα

 

Το ετήσιο φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μουσικές παραστάσεις, παραδοσιακές αθλητικές και χορευτικές εκδηλώσεις, μια θρησκευτική πομπή για να τιμήσει τον τοπικό προστάτη (Saint Fermin), έναν διαγωνισμό πυροτεχνημάτων και ατελείωτες παραστάσεις.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα