Εκλογές στην Κωνσταντινούπολη: Αυξημένη συμμετοχή περιμένει ο Ερντογάν

Εκλογές στην Κωνσταντινούπολη: Αυξημένη συμμετοχή περιμένει ο Ερντογάν

Η εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκε σε ένα τεστ αποφασιστικής πολιτικής σημασίας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) μετά την απώλεια του ελέγχου της δημοτικής αρχής, πριν από τρεις μήνες, στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, που αποτελεί και το κύριο οικονομικό της κέντρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αναμένει αυξημένη προσέλευση στις δημοτικές εκλογές, ενώ θα παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη, για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

 

Που ψήφισαν Ερντoγάν, Γιλντιρίμ, Ιμάμογλου

Ο Ερντογάν  άσκησε το δικαίωμα ψήφου του με την σύζυγό του Εμινέ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης (Uskudar). Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκλογείς στην Κωνσταντινούπολη θα πάρουν την πιο εύστοχη απόφαση. “Όλοι μας προσπαθήσαμε πολύ”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

 

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ άσκησε το δικαίωμα ψήφου του στην Τούζλα και αμέσως μετά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Κωνσταντινουπολίτες θα πάρουν την πιο σωστή απάντηση. “Η απόφαση του λαού της Κωνσταντινούπολης θα είναι σεβαστή”, ανέφερε.

 

Ο Εκρεμ Ιμάμογλου άσκησε το δικαίωμα ψήφου τους στο δήμο Μπεϊλίκντουζου όπου είχε διατελέσει δήμαρχος στην προηγούμενή θητεία. “Ο λαός μας με συνειδητοποιημένα θα πάρει την πιο σωστή απόφαση. Περιμένω ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα”.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα