Ιράν: Θα απαντήσουμε αυστηρά σε κάθε αμερικανική απειλή

Το Ιράν θα απαντήσει αυστηρά σε οποιαδήποτε αμερικανική απειλή εναντίον του, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί.

«Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παραβιάση των ιρανικών συνόρων. Το Ιράν θα αντιμετωπίσει αυστηρά οποιαδήποτε επίθεση ή απειλή από την Αμερική», τόνισε ο Μουσαβί.

«Ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβουν (οι Αμερικανοί αξιωματούχοι) δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί το εδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ζήτησε σήμερα από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα δεδομένων των κινδύνων στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο της χώρας WAM.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει «να εξετάσουν τους αεροδιαδρόμους που επηρεάζονται και (…) να θέσουν σε εφαρμογή τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφεύγουν να δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες ενδέχεται να εκτίθενται σε κινδύνους», επεσήμανε η υπηρεσία.

«Είναι ασφαλής ο εναέριος χώρος μας»

Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε σήμερα ότι ο εναέριος χώρος του Ιράν είναι ασφαλής για τις πτήσεις των πολιτικών αεροσκαφών, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, μετά από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον.

“Ο εναέριος χώρος του Ιράν πάνω από τον Περσικό Κόλπο, αλλά και για την διεξαγωγή άλλων πτήσεων είναι ασφαλής στο σύνολό του,” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αναφερόμενης υπηρεσίας Ρεζά Ζαφαρζαντέχ.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε έκτακτη οδηγία την Πέμπτη, απαγορεύοντας στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες να πετάξουν στον εναέριο χώρο και πάνω από την θαλάσσια περιοχή, η οποία ελέγχεται από την Τεχεράνη, τόσο στα Στενά του Ορμούζ, όσο και στον Κόλπο του Ομάν.

Προληπτικά μέρα του ίδιου τύπου λαμβάνονται κι από υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας άλλων χωρών, όπως κι από διεθνείς αεροπορικές εταιρίες.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα