Στυλιανίδης: Έκτακτη χρηματοδότηση 48,5 εκατ. ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια για το Νότιο Σουδάνς

Στυλιανίδης: Έκτακτη χρηματοδότηση 48,5 εκατ. ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια για το Νότιο Σουδάνς

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους € 48,5 εκατ. σε ανθρωπιστική βοήθεια, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης για τους δύο εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους και σχεδόν επτά εκατομμύρια που χρειάζονται επείγουσα επισιτιστική βοήθεια, στο Νότιο Σουδάν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε άλλο €1εκ. για την πρόληψη και την καταστολή της εξάπλωσης του Ebola. 

Τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ανθρωπιστικά σχέδια θα αφορούν ειδικότερα:

- την προστασία των πλέον ευάλωτων, συμπεριλαμβανομένων των εκτοπισθέντων στη χώρα, των γυναικών και των παιδιών

-  την παροχή επισιτιστικής και διατροφικής βοήθειας σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ·

- την παροχή βασικής υγειονομικής περίθαλψης σε δυσπρόσιτες περιοχές και η πρόληψη επιδημιών, και

- τη θέσπιση και τη λειτουργία ταχύρυθμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά που έχαναν χρόνια σχολικής φοίτησης σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις.

Από το 2014, η ΕΕ έχει συνεισφέρει πάνω από €551 εκατ. Ευρώ σε βοήθεια στο Νότιο Σουδάν. Η στήριξη της ΕΕ συνέβαλε στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας, υπηρεσιών προστασίας και συνδρομής, υγειονομικής περίθαλψης, ύδρευσης και αποχέτευσης, βασικών ειδών οικιακής χρήσης και εκπαίδευσης σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

"Η ΕΕ εξακολουθεί να στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη στο Νότιο Σουδάν. Σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων ας μην ξεχνάμε τα 4 εκατομμύρια των Νότιοσουδανών που παραμένουν ξεριζωμένα, είτε στη χώρα τους είτε ως πρόσφυγες στην περιοχή", δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος Επίτροπος. 

Κατέστησε δε σαφές ότι είναι επομένως απαραίτητο οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας να έχουν πλήρη και ασφαλή πρόσβαση για να κάνουν τη δουλειά τους.

"Ενώ η ανθρωπιστική βοήθεια είναι θέμα επείγοντος, τελικά μόνο μια σταθερή δέσμευση για αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας μπορεί να φέρει μια μακρόπνοη λύση", δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα