Πεντάγωνο: Με την αγορά των S-400 η Τουρκία προσκαλεί την καταστροφή

Τουρκία προσκαλεί την καταστροφή με τη συνεργασία της με τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Έρικ Παχόν, εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών από την απόφαση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Και τονίζει, μιλώντας στην τουρκική αντιερντογανική ιστοσελίδα Ahval ότι η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για μία καταστροφή με αυτή την κοινοπραξία της με τη Ρωσία. 

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία και είναι χαρακτηριστικό -όπως περιγράφει διπλωματική πηγή στην ιστοσελίδα μας, ότι οι δύο χώρες βιώνουν το απόλυτο αδιέξοδο στο θέμα των S-400, αλλά και στο άλλο μείζον ζήτημα, της αγοράς των αμερικανικών μαχητικών F-35.

Ο κ. Παχόν, παρομοίασε την τουρκική συνεργασία με την Ρωσία, με εκείνα τα e-mails που υποτίθεται έστελναν εκατομμυριούχοι από τη Νιγηρία και αφορούσαν δήθεν προσκλήσεις σε ανύποπτους πολίτες για να τους στείλουν εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ήταν οι πρώτες μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία του Διαδικτύου και πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν ότι υπήρχε στους λογαριασμούς τους. Λέει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου:

“Όταν λαμβάνω μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν Νιγηριανό πρίγκιπα, δεν την ανοίγω. Σωστά; Δεν κάνετε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την πρόσκληση σας στο πιο εξελιγμένο κομμάτι της ρωσικής τεχνολογίας;» ερωτά τους Τούρκους ο κ. Παχόν.

 

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα