Τετ α τετ Πούτιν – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου της G20

Τετ α τετ Πούτιν – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου της G20

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στην Οσάκα της Ιαπωνίας εντός του μήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χθες Πέμπτη.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν, διευκρίνισε ότι οι δύο πρόεδροι θα έχουν μια «μακρά και λεπτομερή διμερή συζήτηση» στο περιθώριο της συνόδου, η οποία θα διεξαχθεί την 28η και την 29η Ιουνίου.

Η είδηση αυτή καταγράφεται μετά την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τον Μάιο ότι ο Ερντογάν θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν τηλεφωνικά.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας γνωρίζουν περίοδο νέας έντασης το τελευταίο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της διένεξης των δύο συμμάχων στο NATO όσον αφορά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει αρκετές συστοιχίες του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400. Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι διατρέχει τον κίνδυνο να αποκλειστεί από το εξοπλιστικό πρόγραμμα των εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 αν πράγματι προχωρήσει στην αγορά των S-400.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα