Είχε βασανιστεί, τα πόδια της ήταν σπασμένα. Τα νύχια της είχαν γίνει μαύρα

Η υπόθεση είχε προκαλέσει οργή, φρίκη και διαδηλώσεις. Το σώμα της 8χρονης Asifa Bano, που ανήκε σε μουσουλμανική νομαδική φυλή, βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2018 σε δάσος κοντά στην πόλη Kathua, στην ινδική πλευρά του Κασμίρ.

Έξι από τους οκτώ άντρες που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό, τον βασανισμό και τον φόνο του 8χρονου κοριτσιού κρίθηκαν πρόσφατα ένοχοι, όπως μεταδίδει το BBC. Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι στις κατηγορίες.

Ένας από αυτούς, ο γιος ενός από τους άντρες που καταδικάστηκαν, αθωώθηκε. Ανάμεσα σε αυτούς που κρίθηκαν ένοχοι είναι ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος, τέσσερις αστυνομικοί και ένας ανήλικος. Ο τελευταίος θα δικαστεί ξεχωριστά, λόγω ηλικίας.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης της άτυχης 8χρονης προκάλεσαν αποτροπιασμό. Δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της, οι γονείς της έκαναν αναφορά στην αστυνομία. Σύμφωνα όμως με τον πατέρα της, οι αρχές δεν ήταν πρόθυμες να βοηθήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους αστυνομικούς είπε πως μάλλον η 8χρονη είχε κλεφτεί με κάποιο αγόρι. Πέντε μέρες αργότερα, βρέθηκε το σώμα του άτυχου κοριτσιού.

«Είχε βασανιστεί, τα πόδια της ήταν σπασμένα. Τα νύχια της είχαν γίνει μαύρα, είχε μπλε και κόκκινα σημάδια στο χέρι και στα δάχτυλά της» περιγράφει συντετριμμένη η μητέρα της.

Πιστεύεται πως οι απαγωγείς είχαν κλείσει την Asifa σε ναό της περιοχής για πολλές ημέρες και της έδιναν ναρκωτικά για να την κρατούν αναίσθητη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τη βίαζαν για μέρες, τη βασάνισαν και τελικά τη σκότωσαν. Βρέθηκε στραγγαλισμένη και χτυπημένη δύο φορές στο κεφάλι με πέτρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα