Επίθεση με μαχαίρι σε προάστιο του Τόκιο με τρεις νεκρούς και τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σε προάστιο του Τόκιο με τρεις νεκρούς και τραυματίες

Ένα παιδί κι ένας ενήλικος έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Καβασάκι, νότιο προάστιο του Τόκιο, ενώ ο φερόμενος ως δράστης υπέκυψε και αυτός στα τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Νωρίτερα, οι ιαπωνικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας έκαναν λόγο για δύο θύματα που δεν έδιναν «ενδείξεις ζωής».

Τουλάχιστον άλλοι 12 άνθρωποι, κυρίως μικρές μαθήτριες, τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση, που διαπράχθηκε σε στάση λεωφορείου στο Καβασάκι, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο την αστυνομία.

Κατά την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, ο ύποπτος, περίπου πενήντα ετών, αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι και είναι σοβαρά. Δύο μαχαίρια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, κατά την ίδια πηγή.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε η επίθεση είναι ακόμη αντιφατικές. Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επίθεση σε στάση λεωφορείου και σε πάρκο. Ωστόσο, κατά το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν όταν ο ύποπτος ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθήτριες στο σχολείο τους.

Το Κιόντο ανέφερε ακόμη ότι ανάμεσα στα θύματα είναι δεκατρία κορίτσια 6 ως 7 ετών, μαθήτριες ιδιωτικού καθολικού σχολείου.

«Άκουσα σειρήνες ασθενοφόρων κι είδα έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο», είπε κάτοικος στο NHK. «Είδα επίσης μαθήτριες πεσμένες κάτω. Εδώ είναι ήσυχη συνοικία, είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

«Φαίνεται πως κάποιος μπήκε στο σχολικό που χρησιμοποιεί η κόρη μου και τραυμάτισε πολύ κόσμο», υπογράμμισε ένας πατέρας που έσπευσε επιτόπου. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Τηλεοπτικά πλάνα εικονίζουν πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα στο σημείο.

Οι μαζικές δολοφονίες είναι σπάνιες στην Ιαπωνία, όπου η νομοθεσία για την οπλοκατοχή είναι εξαιρετικά αυστηρή και ο δείκτης της εγκληματικότητας σχετικά χαμηλός. Όμως σποραδικά σημειώνονται ξεσπάσματα βίας στο αρχιπέλαγος.

Το 2018, ένας άνδρας συνελήφθη στην κεντρική Ιαπωνία αφού σκότωσε έναν άνθρωπο μαχαιρώνοντάς τον και τραυμάτισε δύο συνεπιβάτες του σε τρένο υψηλής ταχύτητας. Δύο χρόνια νωρίτερα, ένας νεαρός σκότωσε με μαχαίρι 19 ανθρώπους μέσα σε κέντρο για ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Επρόκειτο για το χειρότερο μακελειό του είδους στη χώρα από το 1938.

Τον Ιούνιο του 2008, 28χρονος άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, στο τιμόνι ενός φορτηγού, σκόρπισε τον θάνατο και τον πανικό στη συνοικία Ακιχαμπάρα στο Τόκιο, χτυπώντας διαβάτες και κατόπιν μαχαιρώνοντας αδιακρίτως διερχόμενους. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δέκα τραυματίστηκαν.

Μερικά χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2001, ένας άνδρας σκότωσε οκτώ παιδιά μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην Οσάκα.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα