Ευρωεκλογές 2019: Πρώτος ο Φάρατζ στη Βρετανία

Ευρωεκλογές 2019: Πρώτος ο Φάρατζ στη Βρετανία
Ο αντιευρωπαίος Νάιτζελ Φάρατζ και το κόμμα του με το εύγλωττο όνομα Brexit φαίνεται ότι νικά στις ευρωεκλογές στη Βρετανία.
 
Συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη, τα έξιτ πολ δείχνουν ότι το Κόμμα του Brexit του ευρωφοβικού Νάιτζελ Φάρατζ κερδίζει την πρώτη θέση με ποσοστό 31,6% και εκλέγει 24 ευρωβουλευτές. Στη δεύτερη θέση, το Εργατικό κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 19,10% και εκλέγει 14 ευρωβουλευτές. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αναμένεται να βρεθούν στην τρίτη θέση (18,9%) ενώ το κυβερνών Συντηρητικό Κομμα της Τερέζα Μέι υπέστη συντριβή, με ποσοστό 12,4% και 10 έδρες. Τέλος, οι Πράσινοι εκλέγουν 4 ευρωβουλευτές, αποσπώντας ποσοστό 9,8%.
 
Οι Σοσιαλδημοκράτες έρχονται πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Σουηδία, με ποσοστό 25,10% και εκλέγουν πέντε βουλευτές σύμφωνα με τα έξιτ πολ, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Στη δεύτερη θέση, το κόμμα των Νέων Μετριοπαθών με ποσοστό 17,6% και 4 έδρες ενώ σε μικρό απόσταση (16,9%) ακολουθούν οι Δημοκράτες της Σουηδίας, με 3 έδρες. Από δύο έδρες κερδίζουν το Κεντρώο Κόμμα, οι Πράσινοι και οι Χριστιανοδημοκράτες ενώ το Κόμμα της Αριστεράς και οι Φιλελεύθεροι θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 1 έδρα.
 
Στη Δανία, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κερδίζει επίσης τις εκλογές με ποσοστό 23,3% και εκλέγει 3 ευρωβουλευτές, όσους και το Φιλελεύθερο (Venstre) που αποσπά ποσοστό 20,5%. Από δύο έδρες κερδίζουν το Λαϊκό Κόμμα (13,2%) και το Λαϊκό Σοσιαλιστικό (12,3%) και από 1, το Σοσιαλφιλελεύθερο Κόμμα, η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία και το Συντηρητικό κόμμα που συγκέντρωσαν μονοψήφια ποσοστά.
 
Πρώτο κόμμα στην Πορτογαλία αναδεικνύεται το Σοσιαλιστικό, με ποσοστό 32% και 8 έδρες. Πέντε έδρες κερδίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες (22%), 3 το Μπλοκ της Αριστεράς (10,5%), από δύο η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους και το Λαϊκό Κόμμα και μία το κόμμα PAN ("Πρόσωπα-Ζώα-Φύση).
 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα