Νέα Ζηλανδία: Καταγγελία - σοκ για "κατά συρροήν βιαστή" που εργάζεται στο κοινοβούλιο

O αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας έπειτα από τη δήλωση του προέδρου της Βουλής ότι στο κοινοβούλιο εργάζεται ένας κατά συρροήν βιαστής, γράφει η Guardian.

Έπειτα από την έκθεση για τον εκφοβισμό και την παρενόχληση στους χώρους του κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Βουλής Τρέβορ Μάλαρντ δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις καταγγελίες για "σοβαρή σεξουαλική επίθεση" που συνιστά βιασμό.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio NZ ο Μάλαρντ είπε ότι η εντύπωσή του διαβάζοντας την έκθεση είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται και για τις τρεις επιθέσεις και ότι είναι πιθανό να εξακολουθεί να εργάζεται στη βουλή.

«Μιλάμε για σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις. Αυτό για μένα συνιστά βιασμό. Διαβάζοντας προσεκτικά την έκθεση έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να εργάζεται εδώ», είπε ο Μάλαρντ.

Απαντώντας η αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος, Πόλα Μπένετ κάλεσε τον Μάλαρντ να αποσαφηνίσει τα σχόλιά του. Η ίδια είπε ότι αν δεν κληθεί η αστυνομία, θα δοθεί η εντύπωση ότι "υποθάλπουμε έναν εγκληματία".

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτό το κτίριο που ζητούν απαντήσεις».

Η Μπένετ πρόσθεσε ακόμη ότι ενημέρωσε το προσωπικό πως θα λάβει φροντίδα αν αποφασίσει να καταγγείλει τυχόν τέτοιο συμβάν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως, ο Γουίνστον Πίτερς, δήλωσε ότι δεν φέρεται να είναι βουλευτής το πρόσωπο αυτό.

Η έκθεση για την παρενόχληση και τον εκφοβισμό αποκάλυψε ότι 50 πρόσωπα κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν θωπείες παρά την θέλησή τους και 54 ότι δέχτηκαν ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις, ενώ 14 δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα