Φωτιά σε φάρμα στη Σκοτία, τα άλογα καίγονταν και ούρλιαζαν

Φωτιά σε φάρμα στη Σκοτία, τα άλογα καίγονταν και ούρλιαζαν

Μπροστά σε ένα τραγικό θέαμα βρέθηκαν οι αρχές της Γλασκόβης, στη Σκοτία, όταν κλήθηκαν σε φάρμα στα ανατολικά της πόλης όπου είχε ξεσπάσει φωτιά.

Οι πυροσβέστες βρήκαν τρία άλογα απανθρακωμένο και ζωντανό ακόμα ένα, το οποίο όμως λίγο αργότερα υπέκυψε στα φρικτά τραύματά του.

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent, οι ιδιοκτήτες της φάρμας πιστεύουν πως η φάρμα και τα ζώα τους έγιναν στόχος και η φωτιά δεν ήταν παρά ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα επιθέσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Πριν τρεις εβδομάδες ξέσπασε φωτιά σε μία άλλη φάρμα, με πέντε άλογα μέσα, ενώ στις φλόγες είχε τυλιχτεί και τρέιλερ.

Οι αρχές θεωρούν όλα τα περιστατικά εγκληματικές ενέργειες.

Η Melanie Collins, ιδιοκτήτρια της φάρμας από κοινού με τον σύντροφό της και πρώην τζόκεϊ Donal Nolan, ήταν συντετριμμένη. «Κάποιοι άκουγαν τα άλογα να ουρλιάζουν από τον πόνο ενώ δεν μπορούσαν να βγουν από τον χώρο» περιέγραψε στο STV News. «Ποιος μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο σε αθώα ζώα;»

Οι Collins και Nolan, που δεν ζουν στη φάρμα, ειδοποιήθηκαν από έναν γείτονα. «Δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» περιγράφουν. «Μας είπαν πως υπήρχε ακόμα μια φωτιά, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, να κάψουν ζώα ζωντανά. Τα καημένα τα ζώα, είναι αφάνταστο πόσο φρικτό πόνο ένιωσαν...»

«Η αστυνομία κλήθηκε λίγο πριν τις 2 τη νύχτα, έπειτα από καταγγελία για φωτιά» ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών.  «Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν εξακριβωθεί. Η υπόθεση θεωρείται εγκληματική ενέργεια και οι έρευνες συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα