Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε δύο ρωσικές επιχειρήσεις και σε ένα κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης

Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις σε δύο ρωσικές επιχειρήσεις και σε ένα κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης, τις οποίες κατηγορεί ότι παραβίασαν την αμερικανική νομοθεσία που προβλέπει την μη διάδοση όπλων μαζική καταστροφής σε χώρες όπως το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Συρία.

Οι κυρώσεις με βάση την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, την οποία κοινοποίησε επίσημα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τέθηκε σε ισχύ στις 14 Μαΐου. Στο κατάλογο των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνονται μια σειρά κινεζικών και συριακών νομικών εταιρειών, το ρωσικό κέντρο εκπαίδευσης πυραυλικών συστημάτων στο Γκατσίν, το εργοστάσιο κατασκευής οργάνων στην πόλη Τούλα, και το εργοστάσιο μηχανοκατασκευών Avangard στη Μόσχα

Την απόφαση ενέκρινε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα διεθνούς ασφάλειας και μη διάδοσης όπλων μαζικής καταστροφής Κρίστοφερ Φορντ. Οι κυρώσεις θα ισχύουν για διάστημα δύο ετών, ωστόσο το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να μειωθεί ή να αρθούν οι εν λόγω κυρώσεις μόνο με απόφαση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα