Αποκλείεται οι γονείς της Μαντλίν να ήξεραν κάτι για την απαγωγή της

Αποκλείεται οι γονείς της Μαντλίν να ήξεραν κάτι για την απαγωγή της

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα από την έρευνα αναφορικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν πριν από δώδεκα χρόνια. Η Πορτογαλική Αστυνομία αναζητά έναν νέο ύποπτο, ο οποίος, ωστόσο, δεν πρόκειται για τον serial killer και παιδόφιλο Μάρτιν Νάι, στον οποίο αναφέρθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου σε Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Τα νεότερα όσον αφορά την υπόθεση, έρχονται από τις δηλώσεις ενός πρώην αστυνομικού που είχε ηγηθεί των ερευνών από το 2007. Μεταξύ των όσων ανέφερε ο Γκονσάλο Αμαρά, η μικρή θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν παιδόφιλο, που πλησίασε την οικογένειά της, ωστόσο απέκλεισε την πιθανότητα οι γονείς της να γνώριζαν κάτι, ώστε να φέρουν και εκείνοι ευθύνη, παρόλο που υπήρξε αρχικά και μια τέτοια υποψία.

Σύμφωνα με τον Αμαρά και τις δηλώσεις που πραγματοποίησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας και τις οποίες αναμεταδίδει η Mirror, ένα από τα σενάρια που εξέταζαν εκείνη την εποχή, ήταν η Μαντλίν να έπεσε θύμα ενός διεθνούς κυκλώματος παιδόφιλων, το οποίο ενδέχεται να είχε σχέσεις με ανθρώπους κοντά στην οικογένεια ΜακΚαν. Επίσης, σημείωσε ότι κάποιες από τις καταθέσεις που μπορεί να ήταν σχετικές με αυτό το σενάριο, έμειναν αρχικά κρυφές από τη Scotland Yard, η οποία έτρεχε ταυτόχρονα μια δική της έρευνα.

«Οι βρετανικές Αρχές προσπάθησαν να αποκρύψουν αυτήν την κατάθεση και δεν έγινε τίποτα για να ελεγχθεί και αυτό το σενάριο», υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ο Πορτογάλος πρώην αστυνομικός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα