Βροχή τα στοιχήματα για το όνομα του βασιλικού μωρού. Ποιο το επικρατέστερο;

Βροχή τα στοιχήματα για το όνομα του βασιλικού μωρού. Ποιο το επικρατέστερο;

Το 8ο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ, 4ο εγγόνι του πρίγκιπα Καρόλου γεννήθηκε υγιέστατο, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ και τώρα αυτό που απομένει είναι να μάθουμε το όνομα που έχουν επιλέξει η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι. 

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες κι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις - όπως αναφέρει η Daily Star - είναι το όνομα «Αλέξανδρος». 

Ενώ το όνομα «Άρθουρ» προπορεύονταν μέχρι πριν λίγες ώρες, το «Αλέξανδρος» έχει γίνει το νέο αγαπημένο όνομα για το βασιλικό μωρό. Το επόμενο πιο πιθανό όνομα είναι το «James», ακολουθούμενος από Αρθούρος (Arthur), και το Spencer, που ήταν το πατρικό όνομα της κοσμαγάπητης πριγκίπισας Νταϊάνα.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συχνά επιλέγουν «κλασικά» μικρά ονόματα, όμως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, να κάνουν μια αντισυμβατική επιλογή για τον νεογέννητο γιο του

Αν προτιμήσουν ονόματα των στενών συγγενών τους, τότε προκρίνονται τα «Κάρολος» - ο παππούς του μωρού και διάδοχος του βρετανικού θρόνου -  ή «Φίλιππος», από τον δούκα του Εδιμβούργου, τον προπάππου, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ. Άλλα μικρά ονόματα που συνηθίζονται στη βασιλική οικογένεια είναι τα Αρθούρος, Ιάκωβος (Τζέιμς), Αλβέρτος και Εδουάρδος, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

«Αλβέρτος» ήταν το μικρό όνομα του συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο οποίος όμως επέλεξε να αποκαλείται «Γεώργιος» όταν ανέβηκε στον θρόνο. Είναι επίσης ένα από τα μικρά ονόματα του ίδιου του πρίγκιπα Χάρι.

Το Αρθούρος, από τον θρυλικό βασιλιά των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης, είναι ένα από τα μικρά ονόματα του πρίγκιπα Καρόλου, του γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και του μικρότερου γιου του τελευταίου, πρίγκιπα Λούι – το όνομα έχει επανέλθει στη μόδα τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα