Ραγδαίες εξελίξεις: Αυτός είναι ο νέος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Ραγδαίες εξελίξεις: Αυτός είναι ο νέος ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν

Η πορτογαλική αστυνομία ερευνά έναν νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚάν πριν από δώδεκα χρόνια, αλλά δεν πρόκειται για τον Γερμανό παιδόφιλο στον οποίο αναφέρθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha.

«Η δικαστική αστυνομία ακολουθεί μία νέα πίστα στην έρευνα και έναν νέο ύποπτο, που οδηγεί προς την κατεύθυνση της απαγωγής», γράφει η συνήθως καλά πληροφορημένη για δικαστικά θέματα εφημερίδα. Οι αρχές κρατούν μυστική την ταυτότητα του νέου υπόπτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Correio da Manha, και αντίθετα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό Τύπο, δεν πρόκειται για τον Γερμανό Μάρτιν Νάι, που βρίσκεται σε γερμανική φυλακή αφού απήγαγε και δολοφόνησε τρία μικρά αγόρια από το 1992 μέχρι το 2001.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η πορτογαλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η έρευνα για τις συνθήκες της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν «παραμένει ανοικτή», αλλά αρνήθηκε να δώσει επιπλέον στοιχεία.

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίσθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λους της νότιας Πορτογαλίας.

Επειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά την διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της αστυνομίας, η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξει τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την δική της έρευνα τον Ιούλιο 2013, αλλά η Σκότλαντ Γιαρντ έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα