Νέα στοιχεία: Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Νέα στοιχεία: Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν

Από την έρευνα που πραγματοποιεί η Scotland Yard σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές Αρχές της Πορτογαλίας έρχονται νέα στοιχεία για την υπόθεση της απαγωγής της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, το μακρινό πλέον 2007. Σύμφωνα με αυτά, ο κύριος ύποπτος ως απαγωγέας δεν είναι άγνωστος και πρόκειται για έναν Γερμανό serial killer και παιδόφιλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, που επικαλείται δηλώσεις ενός πρώην αστυνομικού από την Πορτογαλία, ο άνθρωπος που υποπτεύονται οι Αρχές είναι ο 48χρονος Μάρτιν Νέι, που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης στη χώρα του για την απαγωγή και την δολοφονία τριών παιδιών, το διάστημα μεταξύ 1992 και 2001.

Ο Νέι έχει φυσιογνωμικά πολλές ομοιότητες με την ηλεκτρονική απεικόνιση ενός ατόμου που είχε θεαθεί να συμπεριφέρεται με ύποπτο τρόπο στην Πράια ντα Λουζ, την ώρα που απήχθη η μικρούλα Βρετανίδα. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άνδρας αυτός πιστεύεται ότι είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία το 2007, όταν δηλαδή συνέβη η απαγωγή.

Το διάστημα που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, ο Νέι παραθέριζε στο ίδιο θέρετρο με την οικογένειά ΜακΚαν. Μάλιστα, εκείνες τις ημέρες υπήρξαν αναφορές για άλλες 28 περιπτώσεις παρενόχλησης μικρών παιδιών στη περιοχή.

Ο άνδρας αυτός από το Αμβούργο είχε ανακριθεί και παλαιότερα σε σχέση με την υπόθεσης της εξαφάνισης της Μαντλίν, ωστόσο είχε αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή. Μάλιστα, ο τρόπος δράσης του ήταν ο εξής: έβαζε στο στόχαστρο παιδιά που βρίσκονταν σε διακοπές με τους γονείς τους. Κάποιες φορές εισέβαλε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή σκηνές φορώντας μάσκα και κρατώντας όπλο, ενώ άλλες φορούσε άλλου είδους μεταμφιέσεις για να αιφνιδιάζει τα θύματά του.

Το 1992 ο Νέι είχε σκοτώσει τον 13χρονο Στεφάν Τζαρ. Την επόμενη χρονιά απήγαγε και δολοφόνησε τον 8χρονο Ντένις Ρόστελ. Το 2001 σκότωσε τον επίσης 8χρονο Ντένις Κλάιν. Αν και έχει καταδικαστεί μόνο για αυτά τα τρία θύματα, υπάρχουν υποψίες ότι έχει αφαιρέσει τη ζωή από τουλάχιστον δύο ακόμη παιδιά: ένα στην Ολλανδία το 1998 και ένα στη Γαλλία το 2004.

Παρόλο που όλα τα γνωστά θύματα του serial killer/παιδόφιλου είναι αγόρια, οι ερευνητές Πορτογαλικής Αστυνομίας εξακολουθούν να τον θεωρούν «πρόσωπο ενδιαφέροντος». Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ταξίδευε συνεχώς και είχε επισκεφθεί πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων το Εκουαδόρ, το Περού και φυσικά η Πορτογαλία.

Υπενθυμίζεται πως πριν 12 χρόνια, το τετράχρονο τότε κορίτσι, εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 κατά τη διάρκεια διακοπών στην Πράια Ντε Λουζ, της Πορτογαλίας όπου έκανε μαζί με τους γονείς και τα δυο μικρότερα αδέρφια της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα