Το 82% των Συντηρητικών επιθυμεί την παραίτηση της Τερέζα Μέι

Το 82% των Συντηρητικών επιθυμεί την παραίτηση της Τερέζα Μέι

Το 82% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος θέλει η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και αρχηγός του κόμματος να παραιτηθεί, ενώ μόλις το 16% κρίνει ότι πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας και του κυβερνώντος κόμματος, κατέδειξε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Conservative Home ανέφερε ότι πήρε προσωπικές συνεντεύξεις από μέλη των Τόρις έπειτα από «τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι Συντηρητικοί τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια».

Το κυβερνών κόμμα έχασε περίπου 1.300 από τις 4.000 και πλέον έδρες που διατηρούσε σε δημοτικά συμβούλια στις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στο ΗΒ.

«Το αποτέλεσμα [των τοπικών εκλογών] ίσως να μην αποτελεί έκπληξη, δοθείσης της φρικαλέας επίδοσης των Τόρις την περασμένη Πέμπτη και την κατάρρευση της υποστήριξης των μελών στην πολιτική της Μέι για το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής του ιστότοπου, ο Πολ Γκούντμαν.

«Όμως ελπίζουμε, μολαταύτα, ότι οι βουλευτές των Συντηρητικών θα το καταγράψουν και ότι θα αναλάβουν δράση», συμπλήρωσε ο Γκούντμαν.

Σε παρόμοια έρευνα που είχε διενεργηθεί τον περασμένο μήνα, το 71% των μελών των Τόρις ανέφερε πως θέλει η Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την παραίτησή της ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξαχθεί εσωκομματική διαδικασία ώστε να αναδειχθεί νέος ή νέα αρχηγός. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 79% στα τέλη Απριλίου και βρίσκεται πλέον στο 82%, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα