Σρι Λάνκα: Bίαιες συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων

Σρι Λάνκα: Bίαιες συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Νεγκόμπο, στα βόρεια της πρωτεύουσας Κολόμπο, μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, δύο εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία και μία ημέρα πριν ανοίξουν και πάλι τα σχολεία στη χώρα.

Οι αρχές απέκλεισαν επίσης την πρόσβαση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να σταματήσουν τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας αποφασίστηκε προκειμένου να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας, όπως ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Η μία από τις βομβιστικές επιθέσεις, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, έγινε σε μια εκκλησία στο Νεγκόμπο, όπου σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τις συγκρούσεις αυτές, μόνο υλικές ζημιές.

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα βρίσκεται στην περιοχή αυτή, όμως η αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δεν έχει διαταραχθεί η λειτουργία του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτές ήταν οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών που αναφέρονται μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα