Υπ. Εξωτερικών ΗΠΑ: Η Ρωσία και οι σύμμαχοι του Μαδούρο να φύγουν από τη Βενεζουέλα

Η Ρωσία και οι άλλες χώρες, σύμμαχοι του Νικολάς Μαδούρο «πρέπει να φύγουν από τη Βενεζουέλα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, προειδοποιώντας ακόμη μία φορά τη Μόσχα.

«Οι Ρώσοι πρέπει να φύγουν», είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων., προσθέτοντας ότι «όλοι οι χώρες που παρεμβαίνουν στο δικαίωμα του βενεζουελάνικου λαού να αποκαταστήσει τη δημοκρατία του πρέπει να φύγουν»

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ σημείωσε ότι ελπίζει ότι θα έχει μια ευρεία συζήτηση για τη ρωσική παρουσία στο Καράκας όταν θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ στη Φινλανδία σε λίγες ημέρες. «Ο στόχος είναι σαφής. Θέλουμε να φύγουν οι Ιρανοί, οι Ρώσοι, οι Κουβανοί», υπογράμμισε.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο είχε δηλώσει την Παρασκευή, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει καθόλου να εμπλακεί στη Βενεζουέλα αλλά θα ήθελε «αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις».

«Δεν έχω δει το πλήρες πλαίσιο αυτής της φράσης», σχολίασε σήμερα ο Πομπέο, επιμένοντας όμως ότι ο Τραμπ «έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι θέλουμε να φύγουν όλοι και αυτό περιλαμβάνει και τους Ρώσους».

 

Πηγή: newsbeast.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα