Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποκάλυψη σοκ για παιδόφιλο με μάσκα που έμπαινε σε παιδικά δωμάτια

Εξαφάνιση Μαντλίν: Αποκάλυψη σοκ για παιδόφιλο με μάσκα που έμπαινε σε παιδικά δωμάτια

Επικαλούμενη νεότερες πληροφορίες που παρείχε η Scotland Yard στις πορτογαλικές αρχές, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Expresso αποκαλύπτει ότι ένας παιδόφιλος ενδεχομένως να εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Την περίοδο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, είχαν καταγγελθεί συνολικά 28 σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους και συγκεκριμένα σε παιδιά παραθεριστών, με κοινό παρονομαστή έναν άνδρα με χειρουργική μάσκα, ο οποίος έμπαινε στα παιδικά δωμάτια, σε σπίτια που νοίκιαζαν οικογένειες τουριστών.

Οι καταγγελίες φέρονται να μην αξιολογήθηκαν σωστά και ακούστηκαν και πάλι στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Netflix.

«Ο ύποπτος δεν είναι άγνωστος στις πορτογαλικές αρχές. Ο ίδιος εξετάζεται και για άλλες περιπτώσεις παιδοφιλίας, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία, διεξάγεται λεπτομερής έρευνα και για την υπόθεση του κοριτσιού από τη Βρετανία», ανέφερε ανώνυμη πηγή της πορτογαλικής αστυνομίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Expresso.

Η πηγή που μίλησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα, δεν αποκάλυψε το όνομα ή την εθνικότητα του ύποπτου παιδόφιλου.

Πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι «η αστυνομία βρίσκεται κοντά στο να μάθει τι έχει συμβεί στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν», επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν επικρατεί αισιοδοξία για το αν το κορίτσι είναι ζωντανό.

Νέος ύποπτος στο «μικροσκόπιο» 12 χρόνια μετά

Συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν και οι πορτογαλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την πορτογαλική Αστυνομία, στο «φως» ήρθαν νέα στοιχεία για την απαγωγή και την εξαφάνιση της μικρής. Η εφημερίδα «Correio da Manha», αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι δόθηκε η εντολή για να ερευνηθεί ένα νέο σημαντικό στοιχείο και ένας νέος ύποπτος.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία. Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελία δεν αποδέχθηκε πριν από λίγο καιρό το αίτημα για εξέταση νέων στοιχείων, η πορτογαλική εφημερίδα «Correio da Manha» γράφει ότι η αστυνομία ερευνά σημαντικές παραμέτρους σχετικά με την εξαφάνιση.

«Περισσότεροι επιθεωρητές της πορτογαλικής αστυνομίας εξετάζουν ένα νέο πρόσωπο που θεωρείται ύποπτο», γράφει χαρακτηριστικά.

Η έρευνα για το ποιος μπορεί να είναι ο νέος ύποπτος γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, προσθέτει. Οι αρχές της Πορτογαλίας δεν έχουν σχολιάσει ακόμα τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Πάντως, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι γονείς της ανακοίνωσαν ότι όσο ζουν θα συνεχίσουν να ψάχνουν το παιδί τους.

Ο μυστηριώδης ρόλος της μητέρας και η ΜΙ5

Κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης: Μία από τις προεξέχουσες θεωρίες είναι ότι η Μαντλίν έπεσε θύμα αρπαγής από κάποιο κύκλωμα τράφινιγκ. Στο ντοκιμαντέρ αναλύθηκε εκ βάθους η εν λόγω θεωρία και – παρότι δεν υπάρχουν απτά στοιχεία – σε αυτή την περίπτωση θεωρείται ότι η μικρή μπορεί να είναι ακόμη ζωντανή. Την εποχή της εξαφάνισής της στην περιοχή όπου παραθέριζε η οικογένεια είχαν αναφερθεί περιστατικά προσπάθειας αρπαγής κοριτσιών 6 -12 ετών. Το ένα εξ αυτών σημειώθηκε πολύ κοντά στο σημείο απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν. 

Η εξαφάνιση της Μαντλίν Μακ Καν, το βράδυ της 3ης Μαΐου του 2007 στην Πράια ντα Λουζ, της Πορτογαλίας, σε ηλικία τριών ετών, είχε συνταράξει τη Μεγάλη Βρετανία, και κατ' επέκταση ολόκληρη την Ευρώπη.

Τόσα χρόνια μετά, η αστυνομία ακόμα δεν έχει καταφέρει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης.

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες πήραν ακόμα μεγαλύτερη διάσταση εξαιτίας του ντοκιμαντέρ του Netflix για την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Σε νέες αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει σάλο στη Βρετανία, προχωρά η πορτογαλική εφημερίδα Sol, με πωλήσεις 33.000 φύλλων κάθε εβδομάδα, καθώς συνδέει τη μητέρα τηςμικρής Μαντλίν, Κέιτ Μακ Καν, 51 ετών, με την MI5. Όπως υποστηρίζει, κατά την εξαφάνιση της κόρης της, εκείνη εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας της υπηρεσίας αντικατασκοπείας και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Χοσέ Αντόνιο Σαράιβα, προσφέροντας απλόχερα τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας, υποστήριξε ότι ένας γιατρός είχε επικοινωνήσει μαζί του για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν, επιμένοντας ότι η εξαφάνισή της συνδέεται με τη «μυστική δραστηριότητα» των γονιών της, λόγω της «πιθανής» συμμετοχής της μητέρας της στην MI5.

Ο Σαράιβα -για πολλούς αμφιλεγόμενους δημοσιογράφος- εκτιμά πως έτσι εξηγείται και η τότε απόφαση του Γκόρντον Μπράουν να στείλει το Βρετανό πρέσβη στο θέρετρο από όπου εξαφανίστηκε το 3χρονο κορίτσι, τονίζει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ανάλογο ισχυρισμό έχει κάνει και ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της Πορτογαλίας, Γκονσάλο Αμαράλ, υποστηρίζοντας πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι η MI5 βοήθησε στη συγκάλυψη της εξαφάνισης και του θανάτου της Μαντλίν. 

Η μητέρα της Μαντλίν, επέμεινε πάντως από την αρχή ότι η κόρη της είχε απαχθεί, ενώ η ίδια και ο σύζυγός της έχουν καταθέσει αγωγή στον Αμαράλ για τα όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας, από την πλευρά του, έχει χαρακτηρίσει τις θεωρίες συνωμοσίας ως «γελοίες», δηλώνοντας πως οι «κατηγορίες» που προσάπτονται στους γονείς της μικρής Μαντλίν, έχουν απασχολήσει μια μικρή μειοψηφία κόσμου. 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα