Βενεζουέλα: Το Ανώτατο Δικαστήριο ζητά τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Βενεζουέλα: Το Ανώτατο Δικαστήριο ζητά τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας, με το αιτιολογικό ότι παραβίασε τη δικαστική εντολή του 2017 με την οποία είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του ότι η εκτέλεση του εντάλματος ανατέθηκε στις υπηρεσίες πληροφοριών (Sebin).

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, κατέφυγε στην ισπανική πρεσβεία του Καράκας μαζί με την οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε η Μαδρίτη.

Οι τρεις τους, ο Λόπεζ, η σύζυγός του και η κόρη τους, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, διαμένουν στην κατοικία του Ισπανού πρέσβη στη Βενεζουέλα, Χεσούς Σίλβα Φερνάντες. Ο Λεοπόλδο Λόπεζ το 2017 είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία της υποκίνησης βίας στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2014.

Την Τρίτη απελευθερώθηκε από μέλη του στρατού της Βενεζουέλας, τα οποία στηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό και εμφανίστηκε στο πλευρό του σε ένα βίντεο που καλούσε σε στρατιωτική εξέγερση.

Στους γονείς του Λόπεζ έχει χορηγηθεί υπηκοότητα από την Ισπανία. Μάλιστα, ο πατέρας του είναι υποψήφιος με το Λαϊκό Κόμμα στις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα