Ματωμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα: Βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες-ξενοδοχεία. Εκατοντάδες νεκροί

Ματωμένο Πάσχα στη Σρι Λάνκα: Βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες-ξενοδοχεία. Εκατοντάδες νεκροί

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Πάνω από 130 άνθρωποι, σύμφωνα με το Reuters, έχασαν τη ζωή τους μετά από έξι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας.

Πάνω από 400 είναι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες της πρωτεύουσας Κολόμπο και του Νεγκόμπο και άλλες τρεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρχές, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και εννέα ξένοι υπήκοοι – χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί η εθνικότητά τους. 

Δεν έχει υπάρξει, προς στιγμήν, ανάληψη ευθύνης των πολλαπλών επιθέσεων που έρχονται μετά από «νηνεμία» περίπου δέκα χρόνων, μετά το τέλος του εμφυλίου.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.

Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα