Κυκλώνας Μάικλ: Ο ισχυρότερος που έπληξε τις ΗΠΑ τα τελευταία 27 χρόνια

Κυκλώνας Μάικλ: Ο ισχυρότερος που έπληξε τις ΗΠΑ τα τελευταία 27 χρόνια

Τον θάνατο 16 ανθρώπων προκάλεσε ο κυκλώνας Μάικλ κι άφησε πίσω του τοπία απόλυτης καταστροφής στη Φλόριντα και σε άλλες τρεις αμερικανικές Πολιτείες.

Η σφοδρότητα του κυκλώνα , που ισοπέδωσε τον περασμένο χρόνο ένα μέρος της Φλόριντας, αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από Αμερικανούς επιστήμονες, που κατέταξαν το φαινόμενο στη σπάνια κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη που υπάρχει.

Ο Μάικλ έπληξε την περιοχή στις 10 Οκτωβρίου του 2018, συνοδευόμενος από ανέμους 257,5 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

Με ανέμους να υπερβαίνουν τα 251 χλμ/ώρα, ένας κυκλώνας κατατάσσεται στην κατηγορία 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, την ταξινόμηση της σφοδρότητας των τροπικών κυκλώνων.

Πρέπει να ανατρέξει κανείς στο 1992 και τον κυκλώνα Άντριου για να βρει έναν κυκλώνα κατηγορίας 5 που να έπληξε τις ΗΠΑ.

Μόνο δύο κυκλώνες αυτής της ισχύος είχαν καταγραφεί κατά το παρελθόν στη χώρα, από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο κυκλώνας Λέιμπορ Ντέι το 1935 και ο κυκλώνας Καμίλ το 1969.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα