Έκαψαν ζωντανή μαθήτρια που κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου της για σeξουαλική επίθεση

Έκαψαν ζωντανή μαθήτρια που κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου της για σeξουαλική επίθεση

Φρίκη προκαλεί στο Μπαγκλαντές ο θάνατος μίας 19χρονης μαθήτριας την οποία έκαψε ζωντανή μια συμμορία, όταν η κοπέλα κατήγγειλε τον διευθυντή του σχολείου της για σεξουαλική επίθεση.

Η Νουσράτ Τζαχάν Ράφι, 19 ετών, πέθανε στις 10 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά που μια συμμορία την έλουσε με κηροζίνη στην ταράτσα του σχολείου στην πόλη Φέμι, νότια της Ντάκα. Η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα, εφτά εκ των οποίων θεωρείται ότι εμπλέκονται στην επίθεση. Τουλάχιστον δύο μαθητές είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Η Ράφι κατήγγειλε τον διευθυντή του ισλαμικού σχολείου της ότι την κάλεσε στο γραφείο του όπου την άγγιξε με ανάρμοστο τρόπο επανειλημμένα και όταν έφυγε από εκεί πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Η κοπέλα έδωσε λεπτομέρειες από τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε μια μαγνητοσκοπημένη κατάθεση που διέρρευσε στα τοπικά Μέσα. 

Οι καταγγελίες προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της με μαθητές από το σχολείο της να οργανώνουν διαμαρτυρίες υποστήριξης του διευθυντή. Στις 6 Απριλίου η 19χρονη έπρεπε να πάει στο σχολείο για εξετάσεις και επειδή φοβόταν, ζήτησε από τον αδερφό της να πάει μαζί της. Ωστόσο, τον εμπόδισαν να περάσει την είσοδο και λίγο αργότερα το κορίτσι οδηγήθηκε στην ταράτσα με την πρόφαση ότι είχαν χτυπήσει έναν από τους φίλους της εκεί, όπου την περίμενε ομάδα ατόμων φορώντας κουκούλες και της ζήτησαν να αποσύρει τις καταγγελίες. Όταν εκείνη αρνήθηκε, την κράτησαν ακίνητη με τη βία, την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά.

Επιχείρησαν να φανεί σαν αυτοκτονία καθώς είναι συνήθης τρόπος αυτοκτονίας αυτός για θύματα σεξουαλικής επίθεσης. Ενώ τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, η Ράφι έγραψε στο κινητό του αδερφού της ονόματα που θεωρούσε ότι ήταν υπεύθυνα για την επίθεση εναντίον της. σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα