Ερντογάν: Ισως και νωρίτερα η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν δήλωσε ότι η παράδοση συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυναςS-400 από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους οι οποίοι τον συνόδευαν στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεψε μετά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

 Η συμφωνία που έκλεισε η Άγκυρα με τη Μόσχα για την αγορά του ρωσικού συστήματος έχει αναζωπυρώσει την ένταση στη σχέση της με τον Ουάσινγκτον.

Ο Ερντογάν, υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να ακυρωθούν οι δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν, γράφει στη συνέχεια η Sabah.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης - με οριακή διαφορά - της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη του υποψηφίου του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη φάνηκε να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στον μεγαλύτερο μητροπολιτικό δήμο της Τουρκίας. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα