Κωνσταντινούπολη: Απορρίφθηκε επανακαταμέτρηση ψήφων σε 31 συνοικίες

Κωνσταντινούπολη: Απορρίφθηκε επανακαταμέτρηση ψήφων σε 31 συνοικίες

Ικανοποίηση στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόρριψη του αιτήματος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε 31 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης από την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή, που συνεδρίαζε επί 14 ώρες για το θέμα αυτό.

Η επανακαταμέτρηση συνεχίζεται πλέον μόνο για 51 κάλπες και, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, στην πρώτη κάλπη μειώθηκαν οι ψήφοι του ΑΚΡ κατά μία.

Όπως μεταδίδει το OPEN TV, ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Αλί Ιχσάν Γιαβούζ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής λέγοντας πως ενώ είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξαν τόσες παρατυπίες, λήφθηκε μία τέτοια απόφαση και ανακοίνωσε νέα προσφυγή, δηλαδή επανάληψη εκλογών.

Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία εξετάζει παρατυπίες στη συνοικία Μπουγιούκτσεμετζέ, όπου έγινε μαζική εγγραφή 11 χιλιάδων 186 ψηφοφόρων από άλλες συνοικίες. Η αστυνομία πηγαίνει σε όλες τις νέες διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί από τους ψηφοφόρους για να διαπιστώσει εάν ισχύουν και εάν όντως εκεί είναι η κατοικία τους. Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, είχαν δηλωθεί ως διευθύνσεις κατοικίας σχολεία, άδεια οικόπεδα και οικοδομές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα