Ιερείς έκαψαν βιβλία του Χάρι Πότερ για να καταπολεμήσουν τη μαύρη μαγεία

Καθολικοί ιερείς στην Πολωνία έκαψαν βιβλία των διάσημων σειρών του «Χάρι Πότερ» και του «Λυκόφωτος», τα οποία θεωρούν ιερόσυλα.

Στη πυρά ρίχθηκαν και αντικείμενα όπως μια αφρικανική μάσκα, βιβλιαράκι και μια ομπρέλα "Hello Kitty" και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο, ενώ παράλληλα προσεύχονταν.

Όπως δήλωσε ο Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστής και ιερέας σε αυτήν την ενορία της Παναγίας-Μητέρας της Εκκλησίας του Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία, ο στόχος «δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό». Παραδέχτηκε επίσης ότι εκτός από τα βιβλία έκαψαν αντικείμενα όπως διάφορα φυλαχτά που έφεραν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. «Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον guardian, η αρχιεπισκοπή της Πολωνίας και ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαίωσαν το γεγονός, όμως αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

«Υπακούμε στον Λόγο» του Θεού, ανέφερε μέσω του Facebook η θρησκευτική οργάνωση «SMS των Ουρανών», η οποία οργάνωσε αυτό το κάψιμο των βιβλίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα