Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Τουρκία: Ποιος είναι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Το προφίλ του νέου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου σκιαγραφεί σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Αν και τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επισήμως, και παρόλο που τα 200.000 άκυρα ψηφοδέλτια θα αποτελέσουν βασικό πόλο αμφισβήτησης στο εκλογοδικείο, η εφημερίδα με αυτόν τον τρόπο παραδέχεται τη νίκη του.

Ο Ιμάμογλου, γεννημένος το 1970 σ’ ένα χωριό της περιφέρειας της Τραπεζούντας, μετά τη φοίτησή του στο λύκειο της πόλης, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ πήρε μάστερ στις Human Resources and Management από το ίδιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Παντρεμένος με τη όμορφη ξανθιά Ντιλέκ, πατέρας τριών παιδιών παίζει τα social media στα δάκτυλα.

 

Η καριέρα του ξεκίνησε σε μια οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής και ανάθεσης έργων το 1992, έγινε πρόεδρος της εταιρείας αυτής, ενώ στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο και αργότερα έγινε μέλος του ΔΣ της Trabzonspor.

Το 2009 έγινε επικεφαλής του CHP στο Beylikdüzü της Κωνσταντινούπολης, όπου ζει από το 1991 και δήμαρχος του οποίου εξελέγη με 50,44% στις 30 Μαρτίου του 2014, στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έλαβε το χρίσμα του Κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Δεκέμβριο και εστίασε την προεκλογική του καμπάνια σε διάφορα θέματα, όπως η αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, οι φθηνότερες μεταφορές, οι επενδύσεις και διάφορα φιλικά προς το περιβάλλον project.

Είναι μέλος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και σε αντίθεση με τον αντίπαλό του του AKP, είναι σχετικά νέος στην πολιτική αρένα της χώρας, αλλά μετά τη διαφαινόμενη επικράτησή του στην Κωνσταντινούπολη είναι πλέον το πρόσωπο της ημέρας στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: Sabah

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: