Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Το μοιραίο λάθος των πορτογαλικών αρχών

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Το μοιραίο λάθος των πορτογαλικών αρχών

Μια παράμετρος της υπόθεσης που δεν ήταν γνωστή αλλά είναι πολύ σημαντική, είναι ότι η αστυνομία δεν ανέκρινε ποτέ τον πιο βασικό ύποπτο για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν. Τον ναρκομανή και καταδικασμένο για κλοπές Euclides Monteiro, ο οποίος εργαζόταν στο «The Ocean Club» που έμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της.

Ο Monteiro, είχε απολυθεί λίγο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν στις 3 Μαΐου 2007 γιατί έκλεβε από τους πελάτες. Ο 40χρονος άνδρας είχε κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών γιατί σύμφωνα με τα αρχεία κλήσεων στο τηλέφωνό του είχε επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι Μακ Καν ένα χρόνο αφού είχε απολυθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Monteiro μπορεί να ήθελε να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του. Σύμφωνα με τις εικασίες που γίνονται, μπορεί να μπήκε να κλέψει στο δωμάτιο που κοιμόταν το μοιραίο βράδυ η Μαντλίν και να την ξύπνησε. Έτσι, προκειμένου να μην προδοθεί να απήγαγε το κοριτσάκι. Το 2013 η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha έγραφε: «Τα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν τον πρώην εργαζόμενο στην απαγωγή της Μαντλίν ακόμα ερευνώνται. Ο ύποπτος μπορεί να ήθελε να ασελγήσει στο κοριτσάκι πριν το σκοτώσει. Μπορεί ακόμα να έκανε την απαγωγή για να εκδικηθεί την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου που τον απέλυσαν».

Η αστυνομία έχασε κρίσιμο χρόνο για να ανακρίνει τον Monteiro, αφού δεν ήταν στην λίστα των εργαζομένων στο Ocean Club. Όμως, όταν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί ερευνώντας τις κλήσεις που έγιναν από και προς το θέρετρο, έπεσαν πάνω στο όνομά του. Όμως, δεν τον ανέκριναν ποτέ αφού σκοτώθηκε το 2009 στο γκολφ κλαμπ που εργαζόταν.

Ο Monteiro, με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, είχε καταδικαστεί για κλοπές το 1996 αλλά δεν απελάθηκε. Όταν εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, έμενε στην περιοχή Λάγος σε απόσταση 15 λεπτών από την Πράια Ντα Λουζ που έμενε η οικογένεια Μακ Καν.

Ο Nelson Rodrigues, μπάρμαν και σερβιτόρος που εργάστηκε το 2006 με τον Monteiro είπε ότι επιφανειακά φαινόταν καλός άνθρωπος αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. «Ερχόταν στην δουλειά με πρησμένα μάτια και πολλές φορές το μυαλό του δεν ήταν εδώ. Και πάντα κάτι έλειπε όσο ήταν εκεί. Λαπτοπ, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, ό,τι υπήρχε γύρω του».

Η μικρή Μαντλίν αν είναι σήμερα ζωντανή θα είναι 16 ετών.

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα