Συντριβή αεροσκάφους Γερμανία: Νεκρή μια από τις πλουσιότερες Ρωσίδες

Συντριβή αεροσκάφους Γερμανία:  Νεκρή μια από τις πλουσιότερες Ρωσίδες

Μικρό επιβατικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες Κυριακή στη δυτική Γερμανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο χειριστής του και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, μια από τους οποίους ήταν μια πλούσια ρωσίδα επιχειρηματίας, ανέφεραν η αστυνομία και η αεροπορική εταιρεία S7. Το εξαθέσιο αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Γαλλία και κατευθυνόταν στο Έγκελσμπαχ (Έσση), νότια της Φραγκφούρτης, κατέπεσε σε αγρό και ανεφλέγη περί τις 13:30 [16:30 ώρα Ελλάδας], διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά ως τώρα.

Με ανακοίνωσή της, η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 γνωστοποίησε ότι η μια από τους επιβάτες του μικρού αεροσκάφος ήταν η 55χρονη Νατάλια Φίλεβα, βασική μέτοχός του. Σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes για το 2018, η Νατάλια Φίλεβα, ο σύζυγος της οποίας Βλαντίσλαβ Φίλεφ είναι ο επικεφαλής της S7, ήταν εκείνη τη χρονιά η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στη Ρωσία, με περιουσία η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ανερχόταν σε 600 εκατομμύρια δολάρια.Ο άλλος επιβάτης φέρεται να ήταν ο πατέρας της Φίλεβα, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην εταιρεία την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Την 31η Μαρτίου 2019 η Νατάλια Φίλεβα, μέτοχος της εταιρείας S7, σκοτώθηκε σε ηλικία 55 ετών [στη συντριβή] κατά τη διάρκεια της καθόδου ενός ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Epic- LT προς το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η ρωσική αεροπορική εταιρεία.

Η πηγή του Σπούτνικ δήλωσε ότι και τα τρία θύματα ήταν ρώσοι υπήκοοι.

Σύμφωνα με την S7, για το δυστύχημα θα διενεργηθεί έρευνα από μια διεθνή επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν ρώσοι ειδικοί στην ασφάλεια των πτήσεων.

Η γερμανική υπηρεσία ελέγχου των πτήσεων DFS διαβεβαίωσε το Σπούτνικ ότι ο πιλότος δεν ανέφερε κάποιο πρόβλημα πριν το μικρό αεροσκάφος εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Εξάλλου, αυτοκίνητο της αστυνομίας το οποίο έσπευδε στο σημείο του δυστυχήματος συγκρούστηκε με άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο επιβαίνοντες στο τελευταίο και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα